Начелник Катић разговарао са министаркама Гашић и Тривић

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, боравио је данас у Бања Луци у Влади Републике Српске, гдје је у одвојеним састанцима разговарао са министарком трговине и туризма Сузаном Гашић и министарком образовања и културе Наталијом Тривић.

Начелник Катић упознао је министарку трговине и туризма Српске са иницијативом општине да на локалитету Тврдимићи, који представљају локалитет са изузетним потенцијалом за развој излетничког туризма, реализује пројекат рекреативне зоне.

Министарка Гашић исказала је пуну подршку Министарства трговине и туризма и Владе Републике Српске развојним пројектима у туризму. Она је истакла да је су рурални туризам и туризам окренут ка природи препознати као области којима ће се у будућности посветити посебна пажња, а и да анализе показују да се све већи број туриста окреће управо тим видовима туризма.

На одржаном састанку договорено да Општинска управа Источно Ново Сарајево у наредном периоду спроведе све неопходне активности у погледу припреме и доношења планских докумената, који су предуслов за разматрање овог пројекта пред Владом Српске и његову реализацију.

Са министарком просвјете и културе Наталијом Тривић, начелник Катић овом приликом разговарао је о завршетку изградње позоришта у Источном Сарајеву, те о изградњи нове основне школе у обухвату Регулационог плана „Центар 3“.

Начелник је изразио захвалност министаркама, те истакао да цијени њихов допринос у досадашњем ангажману, кроз сарадњу са Владом Републике Српске, као и са министарством које оне воде.