Начелник Катић златником даривао прворођену бебу у 2021. години

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић данас је даривао прворођену бебу у овој години на подручју општине.

Невени Видаковић, која је 2. јануара 2021. године у 8.48 часова у Болници „Србија“ родила дјечака Матеја, златник и новчани поклон уручио је начелник Катић, а свечаност је обављена уз поштовање свих епидемиолошких мјера.

 

Начелник Катић истакао је да је једна од најљепших дужности начелника општине у свом раду управо обилазак прворођене бебе, те изразио наду да ће и у овој години бити повећан број дјеце као и претходних година.

„Радује нас чињеница да на територији општине Источно Ново Сарајево имамо све више породица са троје и четворо дјеце. Наша дужност као локалне заједнице јесте да тим породицама и дјеци обезбиједимо што боље услове за њихово одрастање, школовање, после за заснивање њихових породица и свакако останак у нашој општини“, рекао је Катић.

Катић је истакао да општина Источно Ново Сарајево води озбиљну пронаталитетну политику, на начин даривања прворођене бебе, као и кроз програм једнократне помоћи за новорођенчад.

„За прво дијете дајемо по 100 КМ, за друго 200, треће 300, а за свако наредно 400 КМ. Такође, мјесечно додјељујемо по 150 КМ мајкама са четворо и више дјеце, а вантјелесну оплодњу помажемо са 2.000 КМ“, истакао је Катић.

Начелник је искористио прилику да пружи подршку и да се захвали свим здравственим радницима на преданој борби против вируса корона.