Наставак привремене обуставе наставе у Основној школи „Свети Сава“

У просторијама Општинске управе Источно Ново Сарајево, данас је одржан хитан састанак поводом епидемиолошке ситуације у ОШ „Свети Сава“ и у нашој локалној заједници.

Састанку су присуствовали начелник општине, Јован Катић са сарадницима, директори Основне школе „Свети Сава“, Средње школе „28. јуни“, Дјечијег вртића „Патријарх Павле“, предсједник Школског одбора, директор Дома здравља и Регионалног центра за јавно здравство.

Тема састанка је била упознавање са неповољном епидемиолошком ситуацијом у Основној школи „Свети Сава“ узрокованом ширењем вируса Ковид – 19.

Предстваници основне школе упознали су присутне са ситуацијом која је задесила школу, гдје се тренутно налази у изолацији 52 ученика и 8 наставника, те да постоји бојазан да се настава неће моћи одржавати ни у наредном периоду.

Директори Средње школе и Дјечијег вртића „Патријарх Павле“, овом приликом су присутне информисали да је ситуација са вирусом корона у овим образовним установама под контролом.

Након одржаног састанка закључено је да се наставни процес у основној школи настави одвијати по онлајн моделу, те да се у периоду од 09.03 до 12.03.2021. године привремено обустави редовно одвијање наставе, у циљу заштите здравља ученика и запослених.

Начелник општине Источно Ново Сарајево упитио је Министарству просвјете и културе РС ургенцију за наставак привремене обуставе наставе, због и даље неповољне епидемиолошке ситуације у Основној школи „Свети Сава“. Надлежно министарство реаговало је по хитном поступку и Општинској управи доставило мишљење у којем је сагласно са горе наведеним донесеним закључком.