Катић: Олимпијски центар „Јахорина“ донио исправну одлуку

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић изјавио је да је Олимпијски центар „Јахорина“ донио здраворазумску и очекивану одлуку о поништењу непромишљеног раскида уговора о бесплатном скијању за дјецу са територије наше општине и општине Пале.

Катић поздравља ову одлуку и вјерује да је руководство ОЦ „Јахорина“ свјесно да наша дјеца никада и ни на који начин не смију бити предмет политичких препуцавања нити колатерална штета било којих односа, те да ће у будућности користити дијалог као механизам изражавања својих ставова.

“У свом пољу дјеловања, Олимпијски центар „Јахорина“ представља успјешно друштво, уз чије учешће је зимски туризам додатно добио на значају на нашим просторима, што као општинска управа и грађани овог града цијенимо и поштујемо. Ипак, крајње је вријеме да се Јахорина и њене природне љепоте учине поново доступним и приуштивим грађанима града Источно Сарајево”, рекао је начелник Катић.

Он је позвао руководство ОЦ „Јахорина“ да што прије покаже да је, као акционарско друштво у већинском власништву Владе РС, на услузи примарно народу и да им је крајњи циљ да грађани сарајевско – романијске регије имају несметан приступ планини из свог краја и све бенефите које требају имати, кроз:

  1. Диференцирање износа цијене паркинга, која ће за особе са пребивалиштем у некој од општина града Источно Сарајево бити знатно, а најмање 50% нижа него што је тренутна;
  2. Смањење цијене ски карата за особе са пребивалиштем у некој од општина града Источно Сарајево, а најмање 50% у односу на тренутну цијену;
  3. Смањење цијене ски школе за особе са пребивалиштем у некој од општина града Источно Сарајево.

Катић подсјећа да је градоначелник Љубиша Ћосић, са својим сарадницима, такође најавио представљање модела који треба да омогући и јефтиније карте за становнике нашег града, јефтинији паркинг и бољи приступ привредницима који послују на планини.

“Сходно свему наведеном, позивамо Олимпијски центар „Јахорина“ да у што скоријем року припреми потребне калкулације са своје стране, те направи план изведбе наведене иницијативе, након чега, заједно са Градом Источно Сарајево, позивамо све општине на заједнички састанак, не којем бисмо са ОЦ „Јахорина“ званично креирали понуду за становнике нашег града и омогућили им да, већ од наредне сезоне, скијање постане спорт којим ће се моћи бавити сви, а не само ријетки повлаштени”, наводи Катић.