Катић и Гашићева разговарали о уређењу Тврдимића

Општинску управу Источно Ново Сарајево данас је посјетила министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић, гдје се састала и разговарала са начелником општине Јованом Катићем и замјеником начелника Александром Костовићем.

На састанку је било ријечи о уређењу излетишта Тврдимићи, а све са циљем да се од тог локалитета направи будући туристички бисер наше локалне заједнице.

Такође, начелник Катић упознао је Гашићеву о пројектима које спроводи Општинска управа, а за које је потребна подршка Министарства трговине и туризма Републике Српске.

„Мислим да смо на добром путу, јер подручје Тврдимића и њихов локалитет и положај сигурно буде пажњу како становника општине Источно Ново Сарајево, али и комплет града Источног Сарајева. Такође, имамо и других заинтересованих из Републике Српске који желе да ту инвестирају“, изјавио је Катић.

Он је напоменуо да су и током ранијих састанака и посјета министарству, договорили да Општинска управа има задужење да направи регулациони план и шта све треба локалитет Тврдимића да садржи.

„Од викенд насеља, пјешачких и бициклистичких стаза, стаза кроз шуму, вјерских објеката, спортско-рекреативне зоне. Тренутно је у изради регулациони план, а с обзиром да се велики дио територије налази под власништвом Републике Српске, ту нам треба подршка Министарства трговине и туризма како би то превели на општину Источно Ново Сарајево и привели крајњој намјени“, истакао је Катић.

Он је додао да је већ велика заинтересовност за градњу викенд објеката и изразио наду да ће са почетком грађевинске сезоне сљедеће године да крену са инвестирањем у Тврдимиће, како би се од тога направио туристички бисер Источног Новог Сарајева.

“Упознао сам министарку да имамо одређене разговоре са кинеским инвеститорима око изградње гондоле од Источног Новог Сарајева преко Тврдимића до Јахорине. То је пројекат на којем радимо заједно са градом Источно Сарајево и мислим да ће и он врло брзо да угледа свјетло дана“, рекао је Катић.

Гашићеве је навела да подршка Министарства трговине и туризма и Владе Републике Српске засигурно неће изостати.

„Заједнички ћемо реализовати све планове за ову општину, а прије свега, рјешавајући имовинско-правне односе, али и неки други видови подршке сигурно ће бити пружени од Министарства и Владе Српске“, изјавила је Гашићева.

Она је истакла да општина Источно Ново Сарајево има велики потенцијал и због локације на којој се налази, близине Јахорине, али и због природних љепота које могу да буду искориштене.