Источно Ново Сарајево учествује и у овогодишњем пројекту „Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске“

Општина Источно Ново Сарајево једна је од 18 локалних заједница у Републици Српској, која је и ове године прихватила учешће у осмом, по реду пројекту „Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске“, а чији је организатор Одбор за помоћ Косову и Метохији из Бањалуке.

Овим пројектом предвиђен је долазак око 1.050 најбољих ученика из основних школа са Косова и Метохије у Републику Српску, уз пратњу око 80 просвјетних  радника.

Централни дочек све дјеце биће уприличен у недјељу, 16. јуна 2019. године у 12 часова у општини Вишеград (Андрићград), која ће у Републици Српској боравити до 23. јуна 2019. године.

Општина Источно Ново Сарајево и ове године ће бити домаћин, те угостити ученике из општине Ново Брдо са Косова и Метохије. Ученици са Космета ће бити смјештени у породице њихових вршњака, који су исказали жељу и хуманост да буду домаћини својим вршњацима.

Учешћем у овом пројекту Општинска управа Источно Ново Сарајево и грађани Источног Сарајева, желе помоћи српском народу и српској дјеци, пружити им гостопримство и слободу коју немају на Космету.

Овим путем позивамо породице (родитеље) са подручја наше општине, који су у могућности, а чија су дјеца ученици да угосте дјецу са Косова и Метохије.

За све додатне информације и пријаву, заинтересоване породице могу се обратити у Општинску управу Источно Ново Сарајево (контакт особе: Биљана Стјепановић и Тамара Ракановић).

Предност приликом пријаве имају оне породице, које су угостиле дјецу са Космета прошле године.