Интезивирани радови на капиталним пројектима

У Источном Сарајеву су доласком топлијих дана интензивирани радови на завршетку изградње вишегодишњих капиталних инфраструктурних пројеката који би требало да буду готови током ове године, изјавио је начелник ове општине Љубиша Ћосић.

Ћосић је рекао Срни да је изградња Дечанске улице, дуге 1.100 метара, у фази постављања ивичњака и завршетка свих инсталација дуж трасе која би у наредних мјесец дана на кружном току требало да буде спојена са улицама Прве сарајевске бригаде и Стефана Немање.

„Ускоро ће бити постављене сливне решетке и остаје да се уради пјешачка стаза, након чега ће услиједити асфалтирање. Процјена је да би радови на овој саобраћајници, ако временски услови буду повољни, требало да буду окончани до краја маја, док је крајњи рок крај јуна“, појаснио је Ћосић.

Он је нагласио да сви ти радови подразумијевају комплетну саобраћајницу са два слоја асфалта, пјешачку стазу, уређивање зелених површина, као и јавну ЛЕД расвјету, за чију набавку ће ових дана бити расписан тендер.

Ћосић је рекао да је настављена изградња новог трга Србија, који би, такође, требало да буде готов до краја јуна, док би половином маја требало да почне опремање сале и заједничких просторија у новој спортској доворани.

„Сутра ће бити расписан и јавни позив за издавање пословних простора у самој дворани, а наредне седмице почиње изградња игралишта у новом парку. Битно је нагласити да 26. марта отварамо тендер за завршетак унутрашњих радова и опремање новог позоришта“, најавио је Ћосић.

Извор: СРНА