Изградња објекта за 15 стамбено незбринутих породица

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, одржао је данас састанак са представницима Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске и представницима Министарства за људска права и избјеглице БиХ.

На састанку се говорило о изградњи вишепородичног стамбеног објекта са 15 станова, укупне вриједности 883.129,09 КМ који се гради у оквиру Регионалног стамбеног програма, а намијењен је за смјештај стамбено незбринутих породица из категорије избјеглих и расељених лица.

Источно Ново Сарајево је једна од три општине у Републици Српској у којима ће, у оквиру Потпројекта БХ6 Регионалног програма стамбеног збрињавања, бити изграђено укупно 45 станова за ову намјену. Овај пројекат финансира се из Регионалног стамбеног програма за који највећи дио средстава обезбјеђује ЕУ.

Начелник Катић рекао је да је обавеза Општине у овом пројекту да обезбиједити локацијске услове, потребну документацију и неопходне инфраструктурне прикључке. Он је истакао да је ово веома значајан корак за нашу локалну заједницу, јер ће њим бити обезбијеђена трајна стамбена рјешења за неке од најугроженијих категорија становништва.

Након састанка, представници Републичког секретаријата и министарства заједно са руководством општине, обишли су локацију предвиђену за изградњу објекта у улици Ђенерала Драгољуба Драже Михаиловића (Чича).

Такође, увођењем извођача радова у посао, данас је озваничен почетак изградње стамбеног објекта за 15 породица. Извођач радова је „РАДИС“ д.о.о. Источно Сарајево, а рок за извођење радова је 300 календарских дана.