Евидентна потреба за формирањем посебних одјељења за дјецу са сметњама у развоју

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, упутио је позив за састанак представницима Градске управе Источно Сарајево, општина Источна Илиџа и Трново, директорима Основних школа са територије ове три општине и представницима Удружења дјеце и омладине са посебним потребама „Загрљај“.

Заједнички састанак одржан је јуче у просторијама Општинске управе Источно Ново Сарајево.

Повод састанка била је молба Удружења дјеце и омладине са посебним потребама „Загрљај“, која је упућена ка Општинској управи, са намјером да се заједничким снагама покуша ријешити питање успостављања посебног Одјељења за дјецу са сметњама у развоју на подручју три општине.

Општи закључак свих присутних јесте евидентна потреба за формирањем посебних одјељења за дјецу са сметњама у развоју, да је овакав вид подршке неопходан када је у питању васпитање и образовање дјеце са сметњама у развоју, те да постоји потреба за системским рјешавањем питања струковних занимања за дјецу са сметњама у развоју.

Сви присутни изразили су сагласност за формирањем посебног одјељења. Заједнички, као најбоље рјешење, одлучено је да се одјељење оформи у просторијама Основне школе „Јован Дучић“ у Касиндолу, чије руководство је радо уступити исте.

Посљедњи корак ове иницијативе, јесте ићи према Министарству просвјете и културе Републике Српске за добијање сагласности за формирање посебног одјељења за ученике са сметњама у развоју, закључено је на крају састанка.