До 2022. завршетак изградње објекта за смјештај избјеглих и расељених лица

Министар за избјегла и расељена лица у Савјету министара Милош Лучић, данас је боравио у посјети Општинској управи Источно Ново Сарајево, гдје се састао и разговарао са начелником општине Јованом Катићем.

На одржаном састанку речено је да ће радови на изградњи двије зграде на подручју наше општине, у које ће бити смјештена избјегла и расељена лица из колективних центара и алтернативних смјештаја бити завршена до сљедеће године.

Министар Лучић након одржаног састанка рекао је да вриједност те двије стамбене зграде око 2.600.000 КМ.

Он је нагласио да осим двије зграде ово Министарство на подручју Источног Новог Сарајева тренутно учествује у још три пројекта, од којих се два односе на изградњу и санацију цркава Свете Ангелине Српске у Тилави и Светог Варнаве на Врањешу, у вриједности око 35.000 КМ.

Такође, министар је поручио да ће Министарство у сарадњи са локалним заједницама у наредном периоду радити на рјешавању питања за сва лица која немају свој кров над главом.

Начелник Катић је рекао да је Лучића информисао о томе да је завршена тендерска процедура за извођење радова на саобраћајници на Тешановом брду, што заједнички финансирају општина Источно Ново Сарајево (78.000 КМ) и Министарство за избјегла и расељена лица (30.000 КМ).