Додик: Задовољство динамиком радова на изградњи позоришта, спортске дворане и трга

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, данас је у пратњи начелника општине Љубише Ћосића, обишао радове на изградњи позоришта, спортске дворане и Трга „Србија“ у општини Источно Ново Сарајево, те овом приликом честитао начелнику Ћосићу, као и његовом тиму, на свему што је до сада урађено по питању ових капиталних пројеката.

„Координација, сарадња и подршка власти Републике Српске овдје није недостајала и драго ми је што могу да упоредим неко вријеме од прије десетак година у којем су све ово били отворени проблеми“, рекао је Додик.

Додик је изразио увјерење да се изградња ових капиталних објеката завршава квалитетно и на вријеме, те истакао да је овдје и снажна иницијатива и заинтересованост за изградњу стамбених зграда и да је ова општина велико градилиште и мјесто које има перспективу.

„И овај пут желим да општинским властима, са начелником Љубишом Ћосићем на челу, честитам и потврдим своју, као и подршку институција Републике Српске у будућем раду“, поручио је данас српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Он је нагласио да не треба заборавити ни на реализацију пројеката, као што су изградња сједишта Републике Српске у Источном Сарајеву, те додао да ће ускоро почети и изградња студентског центра.

Начелник Ћосић се захвалио за ову посјету, те подсјетио да је у вријеме када су вођени договори за подршку овим пројектима, Додик био предсједник Републике Српске и додао да је он најзаслужнији за све ове пројекте који су сада у фази завршетка.

„На свим овим пројектима, који су започети прошле године, данас се завршавају груби грађевински радови, тако да би дворана требало да буде покривена и затворена до краја године, а  Трг „Србија“ биће изграђен до половине сљедеће године и он ће бити украс нашег града“, рекао је начелник Ћосић.

Начелник Ћосић се захвалио Додику за укупну помоћ, укључујући и подршку Владе Републике Српске по два милиона КМ за спортску дворану и позориште, а захвалност је упутио и Влади Србије за помоћ у изградњи трга.

Овом приликом он је најавио и изградњу новог обданишта у нашој локалној заједници, чија је изградња предвиђена у оквиру Регулациног плана „Центар 3“.