Делегација Општинске управе узела учешће на сајму српско-словеначке привреде

У Љубљани је данас одржан Сајам српско-словеначке привреде на коме су учествовали и представници општине Источно Ново Сарајево.

Сајам организује Савез Срба Словеније, а позив за учешће добило је неколико локалних заједница из Србије.

Источно Ново Сарајево једина је општина из Републике Српске која је учествовала на сајму.Представљању општина присуствовали су и представници компанија међу којима су биле и „Галенс група“, „Горењска банка“, „Економик“, „Амитас“.

Представљању општина присуствовали су и представници компанија међу којима су биле и „Галенс група“, „Горењска банка“, „Економик“, „Амитас“.

Замјеник начелника општине Александар Kостовић представио је учесницима сајма потенцијале развоја општине, с акцентом на олакшице инвеститорима за покретање бизниса на подручју Источног Новог Сарајева.

Kостовић је истакао да овакви сусрети привредника из више земаља са представницима локалних заједница доприносе развоју привреде. Он се захвалио и честитао предсједнику Савеза Срба Словеније Владимиру Kокановићу на одличној организацији са жељом да овакви сусрети постану традиционални.

Сајму је присуствовала и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић. Она је поручила да је динамична привредна сарадња кључ економског развоја свих земаља у окружењу.

Цвијановић је истакла да је привредна сарадња Републике Српске са Србијом, као и са Словенијом, сваке године све успјешнија и садржајнија, о чему свједоче сви релевантни подаци о обиму инвестиција и спољнотрговинској размјени.

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Александар Љубоја одржао је презентацију о привредним потенцијалима Републике Српске.