Велико појачање у Источном Сарајеву: Милош Мочевић поново на голу Соколова

Руководство Рукометног клуба Славија паузу између два првенства користи да формира екипу за наредну сезону. Непознаница је још увијек у којем ће се рангу Славија такмичити, да ли у Премијер лиги или у Првој лиги, али како је и предсједник клуба, Сташа Кошарац, најавио прољетос послије завршетка сезоне, екипа ће се направити за Премијер лигу, а ако се буде играла Прва лига Републике Српске, то апсолутно ништа не мијења.

Продужени су уговори са носиоцима игре из прошле сезоне, па ће тако дрес Славије и у наредној сезони носити Адис Хрбат, Спасоје Пекић, Данијел Божић, Младен Вукадин и остали рукометаши, а истовремено рађено је и на довођењу играча. У Славију се послије годину дана вратио Милош Мочевић. Сјајни голман је прошле сезоне наступао за Слогу из Горњег Вакуфа- Ускопља, а овог љета је одлучио да се врати у старо јато. Поред њега, стигао је Харис Брачковић, некадашњи капитен сарајевске Босне, који је у посљедњој сезони носио дрес Какња.

– Управа клуба је успјела да задржи екипу од прошле полусезоне на окупу, што је велики успјех јер знамо како је Славија играла у другој полусезони. Окосницу екипе и даље чине Спасоје Пекић, Адис Хрбат, Младен Вукадин, Данијел Божић. Екипу су појачали Милош Мочевић који се вратио из Слоге и који ће представљати велико појачање. Ријеч је о младом и перспективном голману, који сигурно спада у сами врх у Премијер лиги. Харис Брачковић је појачање на позицији средњег бека. У наредном периоду екипу би требало да појачају играчи на позицијама лијевог и десног крила, као и два играча на бековским позицијама, рекао нам је директор клуба, Ведран Јованчић.

Што се тиче одлазака, Милош Тешановић је појачао екипу Искре из Бугојна, и за сада је то једини дефинитивни одлазак из клуба. Припреме ће почети 5. августа и радиће се за почетак у Источном Сарајеву.

Подсјећамо, Славија још увијек “виси“ и њена судбина је у рукама Рукометног Савеза Босне и Херцеговине. Сједница која је у уторак одржана у Мостару прекинута је прије краја, јер се делегати Рукометног Савеза Републике Српске и Рукометног Савеза Федерације БиХ нису договорили око изгледа Премијер лиге БиХ, а нова сједница Управног одбора заказана је за 20. август и тада би се коначно требало дефинитивно знати у којој ће лиги играти Соколови наредне године.

Извор: sportdc.net