Бесплатан преглед за сву предшколску дјецу са територије општине Источно Ново Сарајево

На иницијативу Општине Источно Ново Сарајево данас је потписан Споразум са Здравственом установом амбуланта за лијечење, здравствену његу и рехабилитацију “Мастер Физикал“ Источно Ново Сарајево, а која се обавезује да ће обезбиједити бесплатне прегледе за сву предшколску дјецу (око 150 њих) која имају пребивалиште у општини Источно Ново Сарајево.

Споразум о сарадњи потписали су начелник општине Јован Катић и директор Здравствене установе „Мастер Физикал“ Бојан Павловић.

Начелник Катић рекао је да Општинска управа на овај начин показује своју одговорност према нашим најмлађим становницима, те да на исти начин одговорност показује и Здравствена установа „Мастер Физикал“ чије руководство се одлучило да пружи бесплатне прегледе дјеце.

„Наше задовољство је још веће јер се ради о установи која се налази на територији наше општине, а посебно смо срећни јер имамо доктора који је познат не само у региону, него и у читавом свијету“, рекао је Катић.

Катић се захвалио доктору Бојану Павловићу и комплетном тиму ове Здравствене установе на пруженој прилици за овакав вид сарадње.

Директор ЗУ „Мастер Физикал“ Бојан Павловић рекао је да ће прегледе предшколске дјеце вршити стручни тим, те да преглед обухвата основни преглед и дијагностички преглед најсавременијим апаратом са индивидуалним програмом вјежби, који се креира за свако дијете посебно, по потреби. Такође, поред прегледа специјалисте физијатра, биће омогућен бесплатан преглед специјалисте неуролога и специјалисте ортопеда по потреби, уколико се након урађеног прегледа процијени да је потребно.

„У нашој општини имамо јако много дјеце предшколског узраста, и неопходно је превентивно дјеловати, како не би дошли у фазу лијечења али и ако дође до поменуте фазе имамо стручни тим који ће моћи благовремено да испрати лијечење дјетета“, рекао је Павловић.

Обавјештавамо родитеље чија су дјеца предшколског узраста да бесплатан преглед могу заказати позивом на број: 066/402860 или путем електронске поште на info@masterfizikal.ba или mfizikal@gmail.com