Општини Источно Ново Сарајево додијељено признање Музичке академије

Načelniku opštine LJubiši Ćosiću, uručeno je danas priznanje Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu koje je dodijeljeno Opštini Istočno Novo Sarajevo za izuzetan doprinos afirmaciji i razvoju Muzičke akademije.

Čestitajući krsnu slavu i jubilej – 25 godina postojanja i rada, Ćosić je rekao da je Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo opravdala ulogu partnera, te da je sa ovom visokoškolskom ustanovom razvijen osjećaj međusobnog uvažavanja i podrške kada god je to potrebno.

„Možete imati resurse i površinu ali ako nemate kvalitetne ljude, koji stvaraju na teritoriji jedne lokalne zajednice ustvari nemate ništa. Upravo zbog toga mislim da Grad Istočno Sarajevo i Opština Istočno Novo Sarajevo, kao i sve ostale lokalne zajednice u sastavu grada prednjače u odnosu na druge. Imamo ljude koji svojom stvaralačkom energijom doprinose razvoju jednog društva, a u ovom slučaju to su studenti i profesori Muzičke akademije“, rekao je Ćosić.

Ćosić je istakao da je Muzička akademija jedan gorostas koji zahvaljujući svojim kapacitetima adekvatno reprezentuje Republiku Srpsku i naše društvo u cjelini.

Načelniku Ćosiću priznanje Muzičke akademije uručeno je na svečanoj promociji diplomiranih muzičkih umjetnika i mastera umjetnosti, koja je, povodom krsne slave i jubileja – 25 godina postojanja i rada, održana danas u prostorijama Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.