Проширен центар за младе Митрополије дабробосанске „Свети Петар Сарајевски“

Окончењем радова и реализацијом обавеза дефинисаних Споразумом о сарадњи на реализацији пројеката обнове и изградње комуналне и социјалне инфраструктуре на просторима гдjе живе расељене особе и повратници за 2018. годину, Општина Источно Ново успјешно је имплементирала пројекат Проширењe Православног центар за младе Митрополије дабробосанске „Свети Петар Сарајевски“.

У оквиру овог пројекта извршено је проширење Православног центра кроз адаптацију додатног простора, који ће допринијети унапријеђењу рада ове организације. Православни центар за младе Митрополије дабробосанске „Свети Петар Сарајевски“ окупља велики број чланова и представља мјесто сусрета младих не само са овог подручја, него из цијеле Митрополије дабробосанске, укључујући избјегличке и повратничке популације.

Укупна вриједност пројекта износи 5.794,51 КМ. Пројекат су финансирaли Министарство за расељена лица и избјеглице БиХ, Фонд за повратак БиХ уз суфинансирање општине Источно Ново Сарајево.

Средства за реализацију овог пројекта обезбијеђена су путем Јавног позива за обнову и изградњу комуналне и социјалне инфраструктуре на просторима гдје живе расељене особе и повратници.