Одржан радни састанак на тему пољопривреде и руралног развоја

Представници Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди  ПЈ Соколац и Пољопривредног кластера СРП, данас су одржали радни састанак са представницима општине Источно Ново Сарајево. На састанку су разматране актуелне теме из области пољопривреде и руралног развоја.

На одржаном састанку разговарано је о заједничком раду на окупљању пољопривредних произвођача у већ постојећа удружења и задруге. Било је ријечи и о активирању нових Удружења пољопривредних произвођача из појединих области прољопривредне производње, те учешћу општине Источно Ново Сарајево на јавном позиву који је објавио UNDP – пројекат EU4Agri, за развој руралне тржишне инфраструктуре, пројектима развоја сеоског туризма, те потреби израде Стратегије за пољопривреду и рурални развој општине Источно Ново Сарајево.

Пољопривредници из наше локалне заједнице су изнијели потребу за едукације и теренске обуке за воћарску и пластеничку производњу, за помоћ при аплицирању на општинска и Републичка подстицајна средства, пласман вишка производа, додјелу на коришћење земљишта и декларисању својих пољопривредних производа.

У наредном периоду планиран је радни састанак са свим Удружењима и задругама које дјелују на подручју општине Источно Ново Сарајево у циљу планирања активности за текућу годину.