Бесплатно скијање за дјецу на Равној планини

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, данас је са предсједником Скупштине општине Пале, Дамјаном Шкипином и власником Ски – центра „Равна планина“, Вељком Голијанином потписао Уговор о бесплатном коришћењу скијалишта за дјецу основних и средњих школа из ових општина.

Катић је захвалио власнику Ски – центра „Равна планина“ на пруженој могућности да основци и средњошколци из наше општине бесплатно скијају.

“Ово је добра иницијатива и мислим да свој дјеци морамо омогућити приступ нашим планинама, да скијају, да их вежемо за планину а да немају велике финансијске издатке”, рекао је начелник Катић.

Он је данас упутио званичну раније најављену иницијативу ОЦ “Јахорина”, Граду Источно Сарајево и Влади РС, којом тражи да се грађанима Источног Сарајева омогуће одређене погодности при кориштењу услуга Олимпијског центра.

“Погодности морају важити за све грађане Источног Сарајева, посебно за одређене категорије као што су дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида, као и демобилисани борци. Надам се да ће се иницијатива уважити и да ће већ од наредне сезоне Јахорина бити приступачнија локалном становништву”, навео је Катић.

Вељко Голијанин, власник Ски – центра Равна планина позвао је и начелнике осталих градских општина да се придруже овом пројекту, како би и остала дјеца могла бесплатно скијати.